Miniguide til badminton og stævnedeltagelse

Badmintonturneringer for unge er nøglen til at skærpe dine færdigheder, konkurrere med stil og vokse personligt. 

Gennem disse turneringer mester du reglerne, dyrker fair play og forebygger skader for en strålende rejse i badmintonens verden. 

Tag det første skridt mod en strålende karriere – start din rejse i turneringerne i dag!

Læs om begynderturneringer her.

Et par gange i løbet af sæsonen er der fælles tur til stævner, hvor vi følges ad og ser hinandens kampe. Der bliver sendt invitation ud til alle ungdomsspillere til disse stævner. Her må man gerne lægge billeder fra stævner på AB Ungdoms's facebookside.

Badmintonplayer app

For at komme i gang med stævnedeltagelse skal man oprette sig på badmintonplayer.dk

BadmintonPlayer er portalen til alle aktive badmintonspillere i Danmark. Det er her man er, hvis man spiller konkurrencebadminton. Du opretter en profil ved at klikke på 'Opret Brugerkonto' øverst i menuen. Har du allerede en brugerkonto, skal du trykke på 'Log Ind' øverst i menuen.


Gå til Badmintonplayer.dk

DGI har desuden lavet denne guide til at komme i gang med badmintonplayer: Klik her for at downloade guide

Følg dine resultater til stævner

Tournament Planner sørger for, at alle på hjemmesiden Badmintonplayer.dk kan følge med i blandt andet stillinger og resultater i individuelle turneringer. Det sker ved, at programmet løbende overfører alle informationer, der også bevirker, at ranglisterne opdateres med den nyeste information.

Gå til Tournament Planner

Lær badmintonreglerne at kende

Hvad er det vigtigste, du skal vide om reglerne i badminton.

Serverækkefølge, serve- og modtagerfelt, banens størrelse og point. Her finder du svar på reglerne i badminton - hurtigt og nemt.

Link til regler

FAIRPLAY i Badminton - for forældre!


Ungdomsudvalget henstiller til, at spillere og forældre følger nogle etiske retningslinjer ved deltagelse i stævner. Se fairplay anvisningerne nedenfor.

Som forælder og forbillede kan du støtte dit barn ved at sætte dig ind i de regler og rammer, der er i vores spil. Her er Badminton Danmarks anbefalinger til FAIRPLAY sammen med dit barn.

  • En badmintonkamp starter, når spillerne er trådt ind på baneområdet, og slutter når de er trådt ud
  • I badminton er det lidt anderledes end i mange andre sportsgrene. I badminton tæller og dømmer spillerne nemlig ofte selv. Og når vi er udenfor banen, må vi ikke blande os i spillet, der foregår på banen
  • Du må gerne klappe af gode dueller, ligegyldigt hvem der vinder duellen. Du behøver ikke kun at klappe af dit eget barns point
  • Du skal huske at nyde dit barns kampe. Pas på ikke at gå så meget op i resultatet, at du glemmer, at du sidder der for dit barns skyld. 
  • Det er vigtigt at give ros. Børn trives, når de får ros, overvinder udfordringer og er sammen med kammerater. Prøv at undgå at fokusere på sejr eller nederlag. Fokuser på dit barns indsats og opførsel. 
  • Du skal huske, at det er vigtigt, at du reagerer roligt og konstruktivt, når dit barn møder modgang. Netop en af de ting, som badminton kan give dit barn, er kompetencer som f.eks. selvstændighed, anstændighed og ansvarlighed. 
  • Det kan være hårdt, at ens barn bliver ked af det efter et nederlag. Giv gerne en stor krammer, men husk de først skal sige tak for kampen!
  • Du skal hjælpe til god opførsel. Alle kneb gælder ikke i badminton
  • Du bør tage en snak med dit barn, hvis du oplever uhensigtsmæssig opførsel ift. badmintonsportens regler og rammer
  • Vi kan alle ramme ved siden af. Det kan dit barn også. Vi kan alle have en ’dårlig dag’. 
  • Oplever du som forælder og forbillede en meget problemfyldt kamp, som du ikke føler, spillerne selv kan håndtere, så henvend dig ved hallens dommerbord. De tager stilling til, om det vil hjælpe med en neutral observatør (som afgør uenigheder) resten af kampen
  • Hvis andre forældre og forbilleder henvender sig til dig, så tag dialogen konstruktivt. Som forbillede bør du være lyttende og forstående, ikke udfordrende. Husk at udvise respekt for den andens synspunkter
  • Du kan som forælder og forbillede altid stoppe dit eget barn i at fortsætte en kamp og trække dit barn ud, hvis dit barn er gået over stregen for FAIRPLAY
  • Det er det fedeste i verden at gå op i badminton, men det er stadig et spil og en leg. 

Læs de fulde anbefalinger her.

Coachingregler i badminton for ungdom

Ved afvikling af ungdomsbadmintonkampe under Badminton Danmark, er følgende coachingregler gældende:

COACHING

Turneringer for
U9/U11
Turneringer for
U13
Turneringer for
U15
Turneringer for
U17->
Mellem dueller (I kampen)

Ikke tilladt

Ikke tilladtIkke tilladtTilladt
Ved ophold i sættene (ved 11 point)Ikke tilladtIkke tilladtTilladtTilladt
Mellem sætTilladtTilladtTilladt

Tillad

- Det er ikke tilladt at forlade banen under kampen, dog er det tilladt at stå tæt uden for banen i ophold.
- Ophold ikke over 60 sekunder i hvert sæt, når den førende når 11 point.
- Ophold ikke over 120 sekunder mellem første og andet sæt og mellem andet og tredje sæt i samtlige kampe.

- Der må ikke gives råd og vejledning på andre tider end under de tilladte ophold. (Se ovenstående tabel)

Hvis to AB’er skal møde hinanden så tænk over, om der skal være coach på. Det er også sundt for børnene selv at reflektere over deres kampe uden forældres indblanding. Hvis der coaches så husk at følge Badminton Danmarks regler for det. Hjælp gerne hinandens børn, men selvfølgelig ikke mod klubkammerater. Hverken forældre eller spillere coacher andre spillere mod AB’ere. Hvis man oplever konflikter i interne AB-kampe eller dårlig opførsel til stævner og arrangementer, vil ungdomsudvalget gerne orienteres.

Rangliste

Badminton Danmark og DGI Badminton har en fælles rangliste for alle badmintonspillere i Danmark. Den kan findes på Badmintonplayer.dk.

Læs om tankerne bag den fælles rangliste og om reglementet.


Gå til Ranglistereglementet


Reglementer

Her finder du reglementer for Badminton Danmark:

Gå til reglementet for holdturneringer

Gå til reglementer for individuelle turneringer